בשונה מרכישת דירה יד שנייה בשוק החופשי, בה שני אנשים פרטיים מעבירים את זכויות המקרקעין שלהם מאחד לשני, בעת רכישת דירה מקבלן היא עסקת מכר מקרקעין מורכבת אשר מבוצעת מול קבלן/יזם מיומן בביצוע עסקאות מכר מקרקעין.
במאמר זה אציג את העלויות המשפטיות הכרוכות ברכישת דירה מקבלן ומדוע מומלץ לא לסמוך יותר מידי על עורך הדין של הקבלן ולשכור את שירותיו של עורך דין מטעמך.
משרד עו"ד טל בייצר עוסק בליווי רוכשים בעסקאות מכר מקרקעין מול קבלנים בפריסה ארצית. הניסיון הרב שצברנו מול קהל הקבלנים מאפשר לנו לזהות בצורה מהירה מוקשים אשר עלולים לעלות לך לא מעט כסף בעתיד, להתריע עליהם בזמן אמת ולחתור להסכם מכר אשר ייצג את האינטרסים שלך ולא של הקבלן. לקבלת ייעוץ ראשוני, ללא כל התחייבות מצידך, ניתן ליצור עימנו קשר ב – 072-3950375 ונשמח לעמוד לרשותך.
מהו שכר טרחת עורך דין בקניית דירה מקבלן?
באופן כללי, העלות לטיפול המשפטי בעסקאות מכר מקרקעין נחלקת ל – 2 צדדים עיקריים:
- עורך הדין מטעם הקבלן – כאשר מעוניינים לרכוש דירה חדשה מקבלן, היזם/הקבלן יפנו את הרוכשים לעורך הדין אשר מלווה את הפרויקט. באופן כללי, עד שנת 2014 שכר הטרחה של עורך הדין לא היה מוגבל, אך החל מ – 2014 שכר הטרחה המקסימלי עומד על 5,000 ₪ + מע"מ. דירות יוקרה בעלות של 4.6 מיליון ₪ ויותר, הוחרגו מהגבלה זו ושכר הטרחה מחושב באחוזים ממחיר הדירה.
- עורך הדין מטעם הקונים – במקביל לעורך הדין מטעם הקבלן, מומלץ בחום לשכור את שירותיו של עורך דין מקרקעין אשר ייצג את האינטרסים שלך מול הקבלן/היזם של הפרויקט. שכר טרחה של עורך דין קניית דירה אינו מוגבל בחוק, אך לרוב עומד על 0.5% משווי הדירה.
למה צריך עוד עורך דין שייצג את האינטרסים שלך?
לעיתים קרובות, רוכשים אשר עושים את הצעדים הראשונים שלהם בעולם הנדל"ן אינם מבינים מדוע בני משפחה וחברים ממליצים להם לשכור את שירותיו של עורך דין מקרקעין שייצג את האינטרסים שלהם מול הקבלן/היזם.
בסופו של יום, צריך להבין שעורך הדין של הקבלן מייצג אך ורק את האינטרסים של הקבלן וממש לא אכפת לו מהאינטרסים של הרוכשים בפרויקט. תפקידו של עורך הדין של הקבלן מוגבל לרישום הדירה מול שלטונות המדינה (מיסוי מקרקעין, טאבו וכדומה) ולא יותר מכך. לעומת זאת, תפקידו של עורך דין מקרקעין אשר מייצג את הרוכשים הוא לדאוג לעמידה בתנאי המפרט הטכני, קביעת זמני מסירה נכונים וסנקציות כלכליות בעת איחור מסירה, בדיקת ערבויות בנקאיות, קביעת לוח תשלומים מותאם לצרכים של הרוכשים, בדיקת חבות המס הצפויה לרוכשים ומתן ליווי משפטי לאורך כל שלבי הפרויקט.
לסיכום, ניתן להמשיל את עו"ד של הקבלן ליועץ המשכנתאות בבנק – בסופו של יום, הוא לא מייצג אותך בעסקה העתידית ומומלץ בחום לקחת יועץ בלתי תלוי אשר ייצג את האינטרסים שלך.