על פי חוק רישום קבלנים לעבודות הנדסה בנאיות, התשכ"ט-1969, הזכות להירשם בפנקס הקבלנים אינה פתוחה בפני כל קבלן אשר עובד בתחום. במאמר זה אציג את תנאי הסף הבסיסיים אשר כל קבלן נדרש לעמוד בהם על מנת להיכלל בפנקס הקבלנים של רשם הקבלנים במשרד הבינוי והשיכון.
משרד עו"ד טל בייצר מתמחה ברישום, סיווג וייצוג של קבלנים מול רשם הקבלנים במשרד הבינוי והשיכון. אם ברצונך להיכנס לפנקס הקבלנים בצורה מהירה, קלה וכמעט ללא בירוקרטיה, אנו מזמינים אותך ליצור עימנו קשר ב – 072-3950375 ונשמח לייצג את האינטרסים שלך מול נציגי רשם הקבלנים במשרד הבינוי והשיכון.
מהם התנאים לרישום קבלן רשום בפנקס הקבלנים?
כאמור, הזכאות לרישום של קבלן כקבלן רשום בפנקס הקבלנים אינה פתוחה בפני כל קבלן פרטי או תאגיד (חברה).
על פי סעיף 4 (א) לחוק רישום קבלנים לעבודות הנדסה בנאיות, התשכ"ט-1969, תנאי הסף הבסיסיים הם:
- רישום בפנקס המהנדסים והאדריכלים וניסיון של שנתיים לפחות בביצוע עבודות הנדסה בנאיות מתוך חמש השנים שקדמו להגשת בקשתו להירשם בפנקס הקבלנים.
- קבלן בוגר בית-ספר להנדסאים או בית ספר לטכנאים מתוך רשימת בתי הספר שנקבעו בתקנות החוק. בנוסף, הקבלן נדרש להוכיח ניסיון של לפחות 4 שנים בביצוע עבודות הנדסה בנאיות במבחן תיאורטי או ראיות חשבוניות.
- קבלן שהיה לפחות 6 שנים מתוך 12 השנים האחרונות, מנהל עבודה בעבודות הנדסה בנאיות. הקבלן נדרש להוכיח את רמת המומחיות שלו במבחן תיאורטי או בראיות חשבוניות.
- קבלן בעל ניסיון של 3 שנים מתוך 5 השנים האחרונות שקדמו ליום הגשת הבקשה לרשם. בנוסף, קבלן שהיה חבר באחד מארגוני הקבלנים והבונים בישראל בתקופת זמן זו.
- תאגיד (חברה) אשר מורכבת מלפחות 2 חברים אשר ממלאים את אחד הסעיפים הנ"ל. אם מדובר בשותפות, לפחות 2 שותפים זכאים לרישום על פי הסעיפים הנ"ל. במידה ומדובר בתאגיד (חברה) אשר יש בה שני שותפים בלבד, אחד מהשותפים נדרש לעמוד בהנחיות.
- תאגיד (חברה) אשר מעסיקה לפחות 2 עובדים אשר ממלאים את אחד הסעיפים הנ"ל.
לסיכום, כפי שניתן לראות, הזכאות לתעודת קבלן רשום בענף ראשי דורשת מהקבלן או התאגיד להוכיח מומחיות, ניסיון מעשי ותיאורטי מול נציגי רשם הקבלנים במשרד הבינוי והשיכון.
טרם הגשת הבקשה לרשם הקבלנים, מומלץ בחום לקבל ייעוץ מקדים אצל עורך דין אשר מתמחה ברישום וסיווג קבלנים רשומים. עורך דין אשר מתמחה בנושא, יוכל לחסוך לך לא מעט זמן, משאבים ובירוקרטיה מיותרת מול נציגי רשם הקבלנים במשרד הבינוי והשיכון.