בשנים האחרונות, ישנה עליה מתמדת בשימוש בפנלים מבודדים לבנייה קלה או כתחליף לטכניקות הבנייה המסורתיות. יצאנו לבדוק ביחד עם הקבלנים המובילים שלנו, מהם פנלים מבודדים ומהם הסוגים הנפוצים בתעשייה.
משרד עו"ד טל בייצר מלווה קבלנים בהליכי רישום לעבודות הנדסה קבלניות והליכי סיווג קבלנים בפריסה ארצית. הניסיון הרב שצברנו מול רשם הקבלנים, מאפשר לנו לקצר תהליכים ולייצג את האינטרסים שלך בהצלחה יתרה. לקבלת ייעוץ ראשוני, ללא כל התחייבות מצידך, ניתן ליצור עימנו קשר ב – 072-3950375 ונשמח לעמוד לרשותך.
מהם פנלים מבודדים?
פנלים מבודדים משמשים כתחליף לשימוש בבטון או בלוקים בפרויקטים של בנייה קלה, ירוקה או טרומית.
פנלים מבודדים מאפשרים לקבלן הקצה באתר לקצר את תהליך הבנייה למינימום האפשרי ולצמצם את כמות הפסולת באתר הבנייה. במקביל, פנלים מבודדים מעניקים לצרכנים אפשרות לחסוך בעלויות התחזוקה של המקום (חיסכון בחימום/קירור, שרידות גבוהה וכדומה) ולהוזיל את עלויות ההקמה למינימום האפשרי.
מהם הסוגים הנפוצים של פנלים מבודדים?
כיום, קיימים סוגים שונים של פנלים מבודדים אשר נבדלים אחד מהשני בפרמטרים כמו עובי הפנל, רמת הבידוד וחומרי הבידוד.
בין הסוגים הנפוצים ביותר בשוק, ניתן למצוא פנל פח במילוי צמר סלעים או פנל פח במילוי פוליסטרון, פנל אלומיניום במילוי פוליסטרון או פנל איסכורית. כל אחד מהפנלים נותן את המענה הנכון לצרכים של הקבלן, היזם או הלקוח. לדוגמא, פנל אלומיניום עם מילוי פוליסטרון הוא אידיאלי לבנייה על גגות או בנייה של משרדי יוקרה – לעומת זאת, פנל איסכורית אשר מעניק שרידות ועמידות גבוהה אידיאלי לבנייה של מחסן פנל מבודד, יחידות דיור או קירות פנים.
לסיכום, פנלים מבודדים מעניקים הן לקבלן הביצוע באתר והן ללקוח הקצה אינספור יתרונות מובנים (בידוד אקוסטי, מהירות בנייה, בידוד תרמי וכדומה).
בנוסף, כיוון שמדובר בחומר קל, זול ונוח לעבודה ניתן ליצור ממנו כמעט כל דבר שרוצים החל מקירוי ואיטום מבנים ועד מבנים ניידים, מבנים נייחים, פרגולות, חדרי קירור, סגירת מרפסות, מחסנים ועוד המון שימושים כיד הדמיון.