חוק רישום קבלנים לעבודות הנדסה בנאיות, תשכ"ט-1969, נחקק על מנת להסדיר את התחום בישראל. במהלך השנים, התווספו לחוק אינספור תקנות אשר נועדו לסווג ולקטלג את הקבלנים אשר פועלים בתחום.
במאמר זה אציג את תקנות רישום הקבלנים המרכזיות וכיצד הרישום והסיווג אשר מתנהל דרך רשם הקבלנים במשרד הבינוי והשיכון מייעל, מסדיר ומפקח על התחום בישראל.
משרד עו"ד טל בייצר עוסק בליווי קבלנים בהליכי רישום וסיווג קבלנים מורכבים מול נציגי רשם הקבלנים של משרד הבינוי והשיכון. כלל השירותים המשפטיים אשר ניתנים על ידי צוות המשרד מבוססים על הצלחה בלבד, כך שאם לא קיבלת את הרישיון או הסיווג הדרוש, לא תשלם על ההליך המשפטי שבוצע עבורך. לקבלת ייעוץ ראשוני, ללא כל התחייבות, ניתן ליצור עימנו קשר ב – 072-3950375 ונשמח לעמוד לרשותך.
מהן תקנות רישום קבלנים לעבודות הנדסה בנאיות?
תחום הקבלנות בישראל מכיל בתוכו אינספור אנשי מקצוע (החל מקבלני ענק אשר מציעים פרויקטים חדשים בעפולה, תל אביב או ירושלים ועד קבלנים קטנים יותר לשיפוצים, חשמל וכדומה) אשר מציעים את השירותים שלהם ללקוחות הקצה.
תקנות רישום קבלנים לעבודות הנדסה בנאיות (סיווג קבלנים רשומים), התשמ"ח-1988 מסדירות וקובעות את הפרמטרים הבאים:
- ענף עיסוק – תקנות רישום קבלנים לעבודות הנדסה בנאיות קובעות ענפי סיווג ראשיים ומשניים לקבלנים בישראל. הקו אשר הנחה את המחוקק הוא שכל קבלן מסווג לענף המתאים לו בהתאם לכישורים, הניסיון והידע המקצועי הנרכש שלו ושל עובדיו.
- סיווג – כל קבלן אשר רשום בפנקס הקבלנים בענף ראשי או משני, מסווג ל – 5 דרגות סיווג (1 עד 5). כל סיווג מציין את ההיקף הכספי המקסימלי שאותו קבלן יכול לבצע באתר בודד.
- היקף עבודה מקסימלי – על פי הסיווג הקבלני, נקבע לקבלן ההיקף הכספי המקסימלי שהוא רשאי לבצע באתר בנייה בודד. לדוגמא, קבלן רשום אשר מסווג בקבוצה א1 רשאי לבצע עבודה של עד 1,606,000 לעומת קבלן רשום בקבוצה ג1 אשר רשאי לצבע עבודה של עד 4,291,000 באתר בודד.
לסיכום, תקנות רישום קבלנים לעבודות הנדסה בנאיות (סיווג קבלנים רשומים), התשמ"ח-1988 מסדירות את תחום העבודות הקבלניות בישראל במטרה למנוע מקבלנים אשר אין ברשותם את הניסיון הדרוש לבצע עבודות בנייה בהיקפים גדולות מאוד.