על פי חוק, כל מפעל, מסעדה או מוסד נדרש לעמוד בתקנות בטיחות מחמירות על מנת לשמור על האנשים והעובדים ששוהים בחלל מפני מפגעים אשר עלולים לסכן חיי אדם.
יצאנו לבדוק ביחד עם הקבלנים שאנו מייצגים יום ויום במשרד, כיצד ניתן להגן על הציבור הרחב והעובדים בשטח מפגעי אש/עשן שעלולים להתרחש בכל רגע נתון.
הצוות המקצועי של משרד עו"ד טל בייצר עוסק בליווי חברות קבלניות בתהליכים מורכבים של רישום, סיווג ותקינה מול רשם הקבלנים במשרד הבינוי והשיכון. לקבלת ייעוץ ראשוני, ניתן ליצור עימנו קשר ב – 072-3950375 ונשמח לעמוד לרשותך.
איך מנדפים עשן?
לעיתים קרובות, סביבת העבודה במפעלים, מטבחים תעשייתיים ומוסדות כאלה ואחרים, יכולה להיות מסוכנת לשוהים בה. הסיבה לכך, היא שבמקומות עלולים להיפלט לאוויר מגוון רחב של רעלים, חלקיקים ותוספים בלתי רצויים.
על מנת להתמודד עם תופעה זו ניתן להתקין בסביבת העבודה מגוון רחב של פתרונות גילוי, איתור, יניקה ונידוף מתקדמות. חשוב לציין כי מטרת העל של רוב המערכות הוא לא לסיים את האירוע אלא להתריע ולאפשר לאנשים לצאת למרחב מוגן בפרק זמן קצר.
בין המערכות הנפוצות שמובילות את התחום ניתן למצוא:
- מערכות גילוי אש ועשן – כיום, כמעט כל עסק קטן עד גדול, מחזיק מערכות גילוי אש ועשן אשר יכולות להתריע ולהגיב בזמן אמת. פעולה הגילוי מתבצעת על ידי חיישנים אשר פזורים בצורה אסטרטגית בסביבת העבודה.
- מערכות יניקה ונידוף של עשן – מערכות מתקדמות של יניקת עשן יכולות לבוא לידי ביטוי בפעילות השוטפת של המקום או בשעת משבר כאשר מתרחש אירוע כלשהו (למשל, כאשר פורץ שריפה נקודתית במקום). נהוג לחשוב שהאש היא הגורם העיקרי למוות אך למעשה זו טעות – העשן הוא הגורם אשר מוביל לקריסה של מערכות הגוף החיוניות.
- מערכות ספרינקלרים –מערכות ספרינקלרים מתקדמות אשר מורכבות על קירות ותקרות המקום נכנסות לשימוש מיידי ברגע שפורצת אש ומסייעות לכיבוי השריפה.
לסיכום, חשוב לשמור על סביבת עבודה פרודוקטיבית, אך חשוב יותר לשמור על סביבת עבודה בטוחה אשר חלילה לא תסכן חיים שלא לצורך.