על פי חוק, כמעט כל ארגון, מוסד חינוכי או גוף ציבורי נדרש לעמוד בתקני בטיחות מחמירים אשר נועדו לדאוג לביטחון של העובדים והציבור הרחב אשר פוקד את המקום. לעיתים קרובות, על מנת ליישם את תקני הבטיחות המחמירים יש צורך ביועץ בטיחות חיצוני אשר מכיר את התקינה, החקיקה וההנחיות הרלוונטיות.
משרד עו"ד טל בייצר מלווה קבלנים בהליכי רישום, סיווג ותקינה מול רשם הקבלנים במשרד הבינוי והשיכון. לקבלת ייעוץ ראשוני, ניתן ליצור עימנו קשר ב – 072-3950375 ונשמח לעמוד לרשותך.
מהו תפקידו של יועץ בטיחות?
תפקידו של יועץ הבטיחות הוא לוודא כי סביבת העבודה שעליה הוא מופקד, בטוחה ב – 100% לעובדים ולציבור הרחב שפוקד את המקום.
בסופו של יום, תפקידו העיקרי של כל יועץ בטיחות הוא למנוע תאונות שעלולות להתרחש במקום. לדוגמא, בתחום הבנייה והשיפוצים, יועץ בטיחות יכול לצמצם את הסיכוי לנפילות מגובה, פגיעה גופנית של עובדים, מוות סתמי וכדומה.
לעיתים קרובות, תפקידו של יועץ הבטיחות יכלול את הנושאים הבאים:
- כתיבה ויישום של תכנית בטיחות שנתית – יועץ הבטיחות לומד את הארגון עליו הוא מופקד, כותב ומיישם תכנית בטיחות שנתית או תכנית בטיחות רב שנתית אשר מותאמת לצרכי הארגון. תכנית הבטיחות חייבת לכלל את כלל הסיכונים ודרכי הפעולה הנכונים ביותר שכדאי לנקוט בהם במצבי קיצון שונים.
- נהלי עבודה – יועץ בטיחות קובע את נהלי העבודה הנכונים לארגון בהתאם לאופי הארגון, סביבת העבודה והעובדים. במידת הצורך, יועץ הבטיחות קובע את הציוד הנדרש לכל עובד (לדוגמא, משקפי מגן, נעליים מיוחדות וכדומה).
- איתור מפגעים מסכני חיים – אם חלילה ישנם מפגעים מסכני חיים, יועץ הבטיחות נדרש להתריע עליהם ולדרוש מהנהלת המקום לתקן אותם לאלתר.
- השתלמויות תקופתיות – יועץ הבטיחות נדרש להעביר לצוות העובדים וההנהלה השתלמויות בטיחות תקופתיות בהתאם לחוק.
לסיכום, כפי שניתן לראות על כתפיו של כל יועץ בטיחות מוטלת אחריות כבדה. בחירה מושכלת של יועץ בטיחות ארגוני יכולה להיות ההבדל בין אזור עבודה ושהייה בטוח, יעיל ואפקטיבי לבין אזור עבודה ושהייה מסוכן אשר אף עלול לסכן חיי אדם.